maanantai 15. heinäkuuta 2013

Berg River Marathon 2013


Etelä-Afrikan talven legendaarinen jokimaraton Berg River saatiin melottua maaliin lauantaina. Kilpailu on 240 km pitkä, ja se melotaan neljän päivän aikana. Tänä vuonna puolustava voittaja Hank McGregor ei ollut mukana, koska halusi osallistua kakkoslajinsa surfski-melonnan MM-kilpailuihin. Pöytä oli katettu Graeme Solomonille, kokeneelle jokimaratonarille. Ennakkosuosikkeihin lukeutuivat myös Lance King ja Ivan Krueger. Englannin tasaisen veden mestari Ben Brown oli myös tuomassa kuriositeettia kärkikahinoihin. Etukäteisspekulaatioissa Brownille povattiin noin kymmenettä sijaa, jos onnistuu täydellisesti. Lehdistö herkutteli myös Hank McGregorin isän, 61-vuotiaan Leen, yrityksellä päästä ensimmäisenä yli 50-vuotiaana kärkikymmenikköön.

Kilpailu oli odotetusti kolmen ennakkosuosikin tasapäistä kamppailua ja ratkesi lopulta Kingin eduksi. Olosuhteet koituivat Solomonin kohtaloksi. Berg-joessa on paljon kapeikkoja ja kaatuneita puita, jotka mutkien takana muodostavat hankalia esteitä melojille. Tällaiseen puuesteeseen lankesi Solomon, ja takana melonut King pääsi karkuun väistämällä esteen. Solomon oli lopulta toinen. Myös Brown ajoi samaan miinaan, kaatui ja menetti mahdollisuudet kärkikahinoihin uimalla 15 minuuttia virtaavassa joessa ennen kuin kykeni jatkamaan matkaa. Brownin kunniaksi on luettava kahden päiväetapin voitto. Kokonaissijoitukseksi hänelle tuli seitsemän, joka on uskomaton suoritus jokimaratonin ensikertalaiselle.

Käsittämätön oli myös Lee McGregorin sijoittuminen sijalle kahdeksan kokonaiskilpailussa. Berg River Marathon pitää sisällään myös yhden kolmen kilometrin kanto-osuuden, jonka McGregor suorastaan lensi. 'Melontaaläpivuosikymmenten' ei voi kuin kunnioittaa 61-vuotiaan kokonaissuoritusta.    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.