maanantai 16. heinäkuuta 2012

Ennakkospekulaatioita Descenso del Sellasta 2012

4.8. ei vietetä melonnan suosiolla ja tason laajuudella mitattuna kansainvälistä kärkitapahtumaa Lontoossa, vaan melonnan mekassa, Espanjan Asturiassa. Kymmenettuhannet katselijat, valtava pressi helikoptereineen ja televisiokameroineen suuntaa huomionsa Arriondasin ja Ribadesellan väliselle Sella-joelle. Jokea ja kilpailua seuraava juna on niin ikään jo ajat sitten loppuunmyyty. Tämän vuoden melonnan tasosta on tulossa jäätävä. 

Kaksikot ovat Sellan seuratuin sarja, ja suurimmat tykit ovatkin tänä vuonna panostaneet siihen. Odotettavissa on karmeavauhtinen taistelu voitosta, mammonasta ja kansallissankarin viitasta (tai Sella-voittajan hatusta). Alvaros Fernandez Fiuza ja Ribadesellan oma kultapoika Walter Bouzan ilmoittivat heti Tanskan maailman cup -voiton jälkeen keskittyvänsä tekemisessään vain ja ainoastaan Sella-harjoitteluun. Asturian länsiraidalta, Villaviciosasta, kuuluu myös kovia. Herra Manolo on lyönyt hynttyyn yhteen 23-vuotiaiden EM-kultaa maratonilla voittaneen Emilio Llamedon kanssa. Ja aina kun Busto istahtaa kaksikon etupönttöön, voi tapahtua mitä vain. Ja kun puhutaan Sellasta, koskaan ei voi vähätellä suurinta Sella-melojaa kautta aikojen - Julio Martinezia. Martinez muodostaa taas legendaarisen parivaljakon paremmin ratahirmuna tunnetun Javier Hernanzin kanssa. Luvassa on jälleen kerran yli 20 km/h keskinopeutta 20 kilometrin matkan ajan, kun nämä herrat ottavat miehestä mittaa. Espanjan tasosta kertoo se, että nämä edelliset kaksikot eivät välttämättä muodosta kuitenkaan kärkikolmikkoa. Ulkomaisista haastajista 'Melontaalapivuosikymmenten' nostaa esille Etelä-Afrikan vuoden 2008 maailmanmestarit Ant Stottin ja Cam Schoemanin, jotka myös ovat viime aikoina viihtyneet jokimaratoneilla sekä Argentiina Pintan ja Mozzificadon.

Kajakkiyksiköissä mielenkiinto kohdistuu siihen, laukkaako Jose Julian Bezerro taas kerran karkuun Frederico Vega Suarezilta, jonka taiteilijanimi "Kiko Vega" liikuttaa jollakin tavalla kaikkia, jotka melontaa seuraavat. Vuoden ykkösmelontafestivaali on siis kutkuttavan lähellä.


http://www.descensodelsella.com/eng/p_caract.asp


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.