maanantai 30. syyskuuta 2013

Hansa Fish River Maratonilla tähtisadetta


Kauan eivät Etelä-Afrikan tähdet lepäilleet raskaan Kööpenhaminan MM-maratonin jälkeen, vaan ottivat miehistä mittaa viikon kuluttua arvokisoista kahden päivän haastavassa ja legendaarisessa jokimaratonissa - Hansa Fish River Maratonilla. 

Kilpailun pääsarja on Descenso del Sellan tavoin K2-sarja, jota pidetään jokimaratonien kuningaslajina. Hank McGregor ja Grant van der Walt osoittivat jälleen kerran olevansa yli muiden. Uskomattoman 642 aluksen joukossa miehet olivat murskaavia. Vastustajat yrittivät kaikkensa, mutta McGregor ja van der Walt kestivät kaiken ja olivat ylivoimaisia. Täysin jokimaratonille keskittyneet ykköshaastajat, Jenkins ja Louw, jäivät noin neljä minuuttia. On tosin muistettava, että voittajaparin aika oli 4.48.07, joten marginaalit repsahtavat helposti isoiksi.

Eurooppa oli saanut jalkeille tällä kertaa varteenotettavan haastajaparin - WWR-mestarit Tshekin Tomas Slovakin ja Saksan Tobias Bongin, joka toimii myös Max Hoffin sparraajana kotioloissaan. Slovak ja Bong räjäyttivät varsinaisen pommin sijoittumalla kolmanneksi vain pari minuuttia hopeasta jääneinä. Surf ski -spesialistit Mocke ja Bouman olivat kymmenensiä 15 ja puoli minuuttia voittajien takana. Tshekin sileän veden maratoonari Jakub Adam sijoittui parinsa kanssa 11:nneksi runsaan minuutin Mocken ja Boumanin perässä.

WWR-miesten mukaantuloa jokimaratooneille on odotettu vesi kielellä. Jo Arctic Canoe Racen aikaan WWR-miehet kävivät näyttämässä huikeaa potentiaaliaan. Ratamelonnassa virtaavan veden taiturit ovat jo käyneet puhdistamassa pöytiä etujoukoissaan Max Hoff, Jon Schofield ja Maximilian Benassi Nejc Znidarcicia unohtamatta. Suomessa melontaa seuraava urheileva kansa ei myöskään ole unohtanut Kimmo Harikoskea - Suomen WWR-melonnan suurinta yksinäistä kautta aikojen - joka huippuvuosinaan vuoli kultaa Suomen ratamelonnassa 1990-luvun lopulla halutessaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.