tiistai 20. elokuuta 2013

Walter Bouzanin ja Alvaro Fiuzan myrskyvaroitus


Viime viikonloppuna käytiin johtavan maratonmelontamaa Espanjan mestaruuskilpailut. 'Melontaaläpivuosikymmenten' saamien tietojen mukaan kaksikkojen kärki meloi epävirallista maailmanennätysvauhtia. Kyyti oli käsittämätöntä. Viime vuoden MM-hopeamitalistit Walter Bouzan ja Alvaro Fiuza ovat viime vuodesta oppineina psyykanneet itsensä epäinhimillisellä harjoittelulla käsittämättömään vireeseen. 30,1 km seitsemällä kannolla ICF:n standardisoimalla radalla aikaan 1:57:53 kertoo uskomattomasta fyysisestä ja henkisestä, suorastaan epäinhimillisestä staminasta. Kilometrin keskiaika 3.55 puhuu puolestaan. Espanjan tason tietäen on suorastaan häikäisevää, että hopeamitalistit jäivät kärjelle lähes kuusi minuuttia. Eivätkä pronssille jääneet Kiko Vega ja Luis Perezkään ole ihan turisteja.

Jo Sellan voitto selvällä erolla viime vuoden maailmanmestareihin ja tämän vuoden euroopanmestareihin Emilio Merchaniin ja Ivan Alonsoon toi viestiä parin Bouzan-Fiuza uudesta ja uljaasta tulemisesta. Näyttää siltä, että ainoastaan Shaun Rubenstein ja Sean Rice sekä Hank McGregor ja Grant van der Walt ovat tällä planeetalla ainoat, jotka voivat tasapäin haastaa huippukuntoisia espanjalaisia kuukauden päästä MM-melonnoissa. 

Yksiköissä puolustavalla mestarilla Ivan Alonsolla on paikka Tanskaan, joten kilpailu toisesta paikasta oli armotonta. Espanjan edustuspaikka ratkaistiin mies miestä vastaan loppukirissä neljän miehen kesken. Kärkijoukon kyyti oli sen verran hurjaa, että "vielä kerran pojat" -asenteella mukaan tullut Sellan yksikkövoittaja Manuel Busto hyytyi ja keskeytti. Neljä ensimmäistä miestä tulivat maaliin vajaan kolmen sekunnin sisällä. Voittajaksi paikassa auringossa nousi Ruiz Perez, hopeaa Kiko Vegalle, pronssia Jose Julianille ja neljäs sija koitui Borja Nieton kohtaloksi.

Huhut Australiasta kertovat, että paikallinen Mr. Maratonmelonta Cameron McGill on tulossa Kööpenhaminan MM-melontoihin näyttämään K2-sarjaan 40-vuotiaisiin. 'Melontaaläpivuosikymmenten' kysyi Petteri Ehoniemeltä ja Jussi Wallinilta, mitä mieltä he ovat hurjassa tuloskunnossa olevan legendan asettamasta haasteesta. Miehet laukoivat lähes yhteen ääneen: "On kunnia-asia kilpailla moista legendaarista melojaa vastaan. Viime aikoina on esiintynyt jäykkyyttä, mutta uskomme itseemme edelleen. Aiomme siirtyä vähitellen herkkyytemme esiin kaivamiseen. Tarkoituksemme on hakea vauhtia venetsialaisista!"   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.