sunnuntai 2. syyskuuta 2018

Jussi Wallin meloi 200 SM-mitalia täyteen

Lauantaina nähtiin Kaukajärvellä, miten eräs rajapyykki paukahti rikki ensimmäistä kertaa suomalaisen melonnan historiassa. Voittaessaan suomenmestaruuden kajakkiyksikköjen M40-sarjan 5000 metrillä Jussi Wallin puhkaisi 200 SM-mitalin rajan pitkällä melontaurallaan. Määrään on laskettu kaikki Wallinin saavuttamat SM-kilpailujen mitalit junioreissa, yleisessä sarjassa ja masterseissa.

Ensimmäisen SM-mitalinsa Wallin meloi vuonna 1988 ja nyt 30 vuotta myöhemmin oli vuorossa 200. Wallin myöntää, että 200 mitalia on ollut hänellä tavoite jo jonkin aikaa ja hän on tarkoituksella kerännyt niitä. 

- Tuo 200 mitalia on ollut hyvä motivaattori harjoitella ja puskea eteenpäin, vaikka välillä on ollut vaikeaakin. Eihän tuollaisessa keräämisessä mitään suoranaista järkeä ole ollut ja varmasti olisin melonut lujempaa, jos olisin erikoistunut johonkin lajiin tai matkalle. Nyt melontani on ollut melkoista sillisalaattia, Wallin sanoo.

Mitalit ovat Wallinin seinällä, josta ne on helposti, mutta työläästi laskettavissa. Mitaleita on tullut rata-, maraton- ja koskimelonnasta, joissa kaikissa Wallin on voittanut myös SM-kultaa. Varsinainen bravuurilaji hänelle on ollu kaksikoiden SM-maraton, jossa mitaleita on 31 kappaletta. Ratamelonnan kaksikkomitaleita yleisen sarjan suorilla matkoilla Jussi Wallin on melonut 45 kappaletta. 5000 ja 10000 metrillä hän on pokannut SM-mitalin 10 kertaa. 

- Vaikka tavoite on nyt saavutettu, enkä varmasti enää yritä kerätä mitaleita hullunkiilto silmissä, aion jatkaa melontauraani. Haluan myös kiittää kaikkia niitä partnereita, jotka ovat yleensä minua parempina melojina puskeneet minua miehistökajakeissa mitaleille, Wallin kiitollisena kertoo.

- Erityisesti seuraavat melojat ansaitsevat suuren kiitoksen: Jari Heinonen, Markku Kuusisto, Jani Krappe, Jaakko Selivaara, Juha Selivaara, Eero Selivaara, Marko Tuohimaa, Miika Dietrich, Heikki Ritvos, Hannu Kaukola ja Petteri Ehoniemi, Wallin kiittelee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.