sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Kirsi Ehoniemi - naismaratonmelonnan pioneeri


Maratonmelontaa on totuttu pitämään Suomessa äijälajina. Syyllisiä lienevät vanhan liiton testosteronia tihkuvat hurjaluonteiset körmyt, jotka harvasanaisina kiskovat kajakkejaan läpi vuosien ja luovat lajikuvaa yleisön silmissä.
Nykytilanteessa naiset tekevät Nina Itkosen johdolla lajia tunnetuksi ja ansaitsevat kaiken kunnian. On myös syytä muistaa kunnioittaa vanhoja mestareita ja lajilegendoja. Naisten puolella ehdoton ykköstykki on ollut Kirsi Ehoniemi.
Kirsi aloitti uransa jokimaratonien kulta-aikana 1980-luvulla, saavutti menestystä tasaisen veden maratoneilla ja ratamelonnassa. Hän on edustanut Suomea monta kertaa kansainvälisissä kilpailuissa aina MM-maratoneista lähtien.


Kirkkain kruunu Kirsin menestystarinassa on MM-pronssi Stockton-on-Teessä Britanniassa vuonna 2001 naisten masters-sarjassa. Suoritus on vertaansa vailla suomalaisten naisten joukossa. Pitää myös muistaa Kirsin huikeat mitalisaaliit SM- ja PM-melonnoista.
Kirsi Ehoniemi ei ole ainoastaan mitalirohmu, vaan iloisena ja toiset huomioon ottavana persoonana on valloittanut monien sympatiat. Hän ei ole myöskään häipynyt melontayhteisöstä mihinkään, vaan on aktiivisesti mukana rannalla kilpailutapahtumissa sekä urheilu-uraansa huipulla jatkavan miehensä tukena. Huhut Eurasta kertovat Kirsin debyytistä ensi kesänä Torinon world masters gamesissä. Sitä lajiyhteisö jää odottamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.